Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
3 sztuki cebule
1 ząbek czosnku
80 dag mięsa wołowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
400 ml bulionu
5 dag boczku
10 dag pieczarek
1 sztuka papryczka chili
10 dag mąki
10 dag zielonej fasolki szparagowej
2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
tymianek
kminek
olej do smażenia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim posiekane cebule. Wołowinę oczyść i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i dodaj do cebuli, podsmaż. Dołóż koncentrat pomidorowy, wsyp mieloną paprykę. Wymieszaj.
- Mięso zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Pod koniec duszenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.
- Boczek pokrój w paski, a umyte pieczarki w ćwiartki. Papryczkę chili posiekaj, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Boczek, pieczarki i chili podsmaż i dołóż do reszty gulaszu. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Smacznego!