Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantny gulasz wołowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 80 dag  mięsa wołowego
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 400 ml  bulionu
  • 5 dag  boczku
  • 10 dag  pieczarek
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 10 dag  mąki
  • 10 dag  zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki  ostrej mielonej papryki
  • tymianek
  • kminek
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim posiekane cebule. Wołowinę oczyść i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i dodaj do cebuli, podsmaż. Dołóż koncentrat pomidorowy, wsyp mieloną paprykę. Wymieszaj.
  2. Mięso zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Pod koniec duszenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.
  3. Boczek pokrój w paski, a umyte pieczarki w ćwiartki. Papryczkę chili posiekaj, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Boczek, pieczarki i chili podsmaż i dołóż do reszty gulaszu. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE