Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 3 sztuki cebule
- 1 ząbek czosnku
- 80 dag mięsa wołowego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 400 ml bulionu
- 5 dag boczku
- 10 dag pieczarek
- 1 sztuka papryczka chili
- 10 dag mąki
- 10 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- tymianek
- kminek
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim posiekane cebule. Wołowinę oczyść i pokrój w kostkę. Oprósz mąką i dodaj do cebuli, podsmaż. Dołóż koncentrat pomidorowy, wsyp mieloną paprykę. Wymieszaj.
- Mięso zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Pod koniec duszenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.
- Boczek pokrój w paski, a umyte pieczarki w ćwiartki. Papryczkę chili posiekaj, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Boczek, pieczarki i chili podsmaż i dołóż do reszty gulaszu. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Smacznego!