Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
6 sztuk jajek
6 łyżek wody gazowanej
1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki
1/4 łyżeczki imbiru
sól
2 łyżki roztopionego masła
- Farsz
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka cebula
20 dag pieczarek
20 dag piersi kurczaka
1 sztuka pomidor
1 łyżka oleju
sól
pieprz
1 łyżeczka mąki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz i razem z pomidorem pokrój w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz, oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Po 5 minutach dodaj pomidor. Dopraw do smaku solą i pieprzem, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez kilka minut.
- Jajka ubij z wodą. Dodaj stopione masło, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
- Średniej wielkości patelnię dobrze rozgrzej, wylej na nią 1/3 masy jajecznej, smaż minutę. Dopiekaj na małym ogniu jeszcze przez maksymalnie 3 minuty.
- Omlet wyłóż na talerz. Ułóż na połówce placka 1/3 farszu, nakryj drugą częścią. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Twoje przepisy