Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 6 sztuk jajek
- 6 łyżek wody gazowanej
- 1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- 1/4 łyżeczki imbiru
- sól
- 2 łyżki roztopionego masła
- Farsz
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka cebula
- 20 dag pieczarek
- 20 dag piersi kurczaka
- 1 sztuka pomidor
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka mąki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz i razem z pomidorem pokrój w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz, oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Po 5 minutach dodaj pomidor. Dopraw do smaku solą i pieprzem, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez kilka minut.
- Jajka ubij z wodą. Dodaj stopione masło, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
- Średniej wielkości patelnię dobrze rozgrzej, wylej na nią 1/3 masy jajecznej, smaż minutę. Dopiekaj na małym ogniu jeszcze przez maksymalnie 3 minuty.
- Omlet wyłóż na talerz. Ułóż na połówce placka 1/3 farszu, nakryj drugą częścią. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Twoje przepisy