Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pikantny omlet z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 6 łyżek  wody gazowanej
  • 1/4 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczki  imbiru
  • sól
  • 2 łyżki  roztopionego masła
    Farsz
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 20 dag  pieczarek
  • 20 dag  piersi kurczaka
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz i razem z pomidorem pokrój w kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz, oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Po 5 minutach dodaj pomidor. Dopraw do smaku solą i pieprzem, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez kilka minut.
  3. Jajka ubij z wodą. Dodaj stopione masło, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  4. Średniej wielkości patelnię dobrze rozgrzej, wylej na nią 1/3 masy jajecznej, smaż minutę. Dopiekaj na małym ogniu jeszcze przez maksymalnie 3 minuty.
  5. Omlet wyłóż na talerz. Ułóż na połówce placka 1/3 farszu, nakryj drugą częścią. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE