Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 200 g kaszy manny
- 1 opakowanie drożdży instant
- 570 g mąki pszennej typ 650
- 420 ml ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soli
- Dodatki
- 100 g sera pleśniowego złocistego
- 100 g szynki parmeńskiej
- garść czarnych oliwek bez pestek
- garść świeżej rukoli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przesianą mąkę wymieszaj z kaszą i solą. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, wlej oliwę, wymieszaj i dodaj do suchych składników. Dokładnie wyrób ciasto, przełóż do miski, przykryj i odstaw na 30 minut.
- Ciasto podziel na 4 części, rozwałkuj na duże, cienkie placki. Obłóż startym serem, szynką i oliwkami.
- Pizze piecz 8-10 minut w temperaturze 210 st. C. Gotową pizzę obłóż rukolą i natychmiast podawaj.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca