Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pizza z ciasta z kaszą manną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  kaszy manny
  • 1 opakowanie  drożdży instant
  • 570 g  mąki pszennej typ 650
  • 420 ml  ciepłej wody
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soli
    Dodatki
  • 100 g  sera pleśniowego złocistego
  • 100 g  szynki parmeńskiej
  • garść czarnych oliwek bez pestek
  • garść świeżej rukoli

Sposób przyrządzania:

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z kaszą i solą. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, wlej oliwę, wymieszaj i dodaj do suchych składników. Dokładnie wyrób ciasto, przełóż do miski, przykryj i odstaw na 30 minut.
  2. Ciasto podziel na 4 części, rozwałkuj na duże, cienkie placki. Obłóż startym serem, szynką i oliwkami.
  3. Pizze piecz 8-10 minut w temperaturze 210 st. C. Gotową pizzę obłóż rukolą i natychmiast podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE