Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pizza z kiełbasą i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  mąki
  • 15 g  drożdży
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  oliwy
  • 100 ml  letniej przegotowanej wody
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Dodatkowo
  • 6 sztuk pieczarek
  • 150 g  kiełbasy
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka kula sera mozzarella
  • 1 sztuka cebula
  • 150 g  sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • olej
  • 15 plastrów  salami

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski przesiej mąkę. Dodaj drożdże wymieszane z małą ilością wody, sól, cukier i 100 ml wody. Zagnieć ciasto i odstaw na 10 minut, by wyrosło. Następnie połącz je z oliwą i wyrabiaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  2. Wyrośnięte ciasto wyłóż do okrągłej formy. Następnie posmaruj placek olejem i koncentratem pomidorowym. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, plastry kiełbasy oraz plastry mozzarelli.
  3. Składniki na cieście posyp ziołami oraz startym żółtym serem. Na wierzch wyłóż plasterki salami. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE