Dzisiaj jest: Środa, 11.09.2024 Imieniny: Jacka i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placek po węgiersku z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 20 dag  mięsa z szynki wieprzowej
  • 20 dag  grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • olej
  • 1 łyżka  śmietany 12 %

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na rogrzanym oleju. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki i zalej wrzątkiem. Gotuj 15 minut, odcedź. Dodaj wraz z mięsem do smażącej się cebuli. Smaż 20 minut. Dopraw do smaku mieloną papryką. Następnie dodaj po łyżce koncentratu pomidorowego i śmietany. Wymieszaj.
  2. Placki: Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odstaw. Następnie zlej nadmiar wody. Dodaj mąkę i sól. Smaż na rozgrzanym oleju cienkie duże placki.
  3. Na połowę każdego placka nałóż farsz mięsno-grzybowy. Złóż placek na pół.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE