Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 12 - 16 osób
Składniki
- 2 opakowania fix do kotletów mielonych
- 1 kg mięso mielone
wieprzowo-wołowe - 1 opakowanie warzywa mrożone
(marchewka, kukurydza, groszek, zielona fasolka, papryka)
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zawartość obu opakowań fixu rozprowadź w 250 ml wody i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj mięso mielone i dokładnie wymieszaj.
- Mieszankę warzyw rozmroź, dodaj do mięsa i znów wymieszaj.
- Małą blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Przełóż na blachę masę mięsno-warzywną i równomiernie rozprowadź. Piecz 30 minut w 180 st. C. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Pokrój na 16 równych porcji.
Źródło przepisu: Dania zapiekane