Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Placek z mięsa mielonego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placek z mięsa mielonego najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 2 opakowania  fix do kotletów mielonych
  • 1 kg  mięso mielone
    wieprzowo-wołowe
  • 1 opakowanie  warzywa mrożone
    (marchewka, kukurydza, groszek, zielona fasolka, papryka)

Sposób przyrządzania:

  1. Zawartość obu opakowań fixu rozprowadź w 250 ml wody i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj mięso mielone i dokładnie wymieszaj.
  2. Mieszankę warzyw rozmroź, dodaj do mięsa i znów wymieszaj.
  3. Małą blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Przełóż na blachę masę mięsno-warzywną i równomiernie rozprowadź. Piecz 30 minut w 180 st. C. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Pokrój na 16 równych porcji.
Smacznego!


Źródło przepisu: Dania zapiekane


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE