Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placek z mięsa mielonego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placek z mięsa mielonego najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 2 opakowania  fix do kotletów mielonych
  • 1 kg  mięso mielone
    wieprzowo-wołowe
  • 1 opakowanie  warzywa mrożone
    (marchewka, kukurydza, groszek, zielona fasolka, papryka)

Sposób przyrządzania:

  1. Zawartość obu opakowań fixu rozprowadź w 250 ml wody i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj mięso mielone i dokładnie wymieszaj.
  2. Mieszankę warzyw rozmroź, dodaj do mięsa i znów wymieszaj.
  3. Małą blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Przełóż na blachę masę mięsno-warzywną i równomiernie rozprowadź. Piecz 30 minut w 180 st. C. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Pokrój na 16 równych porcji.
Smacznego!


Źródło przepisu: Dania zapiekane


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE