Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka cukinia
- kilka wątróbek cielęcych
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię umyj i osusz. Usuń końcówki, a pozostałą część pokrój w plastry. Obtocz cukinię w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
- Wątróbkę umyj, osusz, pokrój w 1,5 cm plastry i namocz przez godzinę w mleku. Następnie obtocz wątróbkę w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
- Cukinię i wątróbki wyłóż na talerz. Oprósz solą i pieprzem do smaku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!