Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Plasterki cukinii z wątróbką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • kilka wątróbek cielęcych
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i osusz. Usuń końcówki, a pozostałą część pokrój w plastry. Obtocz cukinię w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  2. Wątróbkę umyj, osusz, pokrój w 1,5 cm plastry i namocz przez godzinę w mleku. Następnie obtocz wątróbkę w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i wątróbki wyłóż na talerz. Oprósz solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE