Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
3 sztuki bardzo duże ziemniaki
15 dag wędzonego boczku w plastrach
2 łyżki startego parmezanu
olej
- Ciasto
3/4 szklanki mąki
1.5 szklanek wody
1 sztuka jajko
sól
1 łyżeczka zmielonego kminku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Plastry boczku pokrój na połówki
- Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
- Składniki ciasta zmiksuj. Na patelni rozgrzej szklankę oleju. Każdy plasterek ziemniaka zamocz w cieście, usmaż z obu stron. Gorące układaj przemiennie z boczkiem, posypując serem.
- Zapiekaj 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Źródło przepisu: Twoje przepisy