Dzisiaj jest: Niedziela, 29.11.2020 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Płatki ziemniaczane w cieście naleśnikowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki bardzo duże ziemniaki
  • 15 dag  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • olej
    Ciasto
  • 3/4 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1 łyżeczka  zmielonego kminku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Plastry boczku pokrój na połówki
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
  3. Składniki ciasta zmiksuj. Na patelni rozgrzej szklankę oleju. Każdy plasterek ziemniaka zamocz w cieście, usmaż z obu stron. Gorące układaj przemiennie z boczkiem, posypując serem.
  4. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE