Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Płatki ziemniaczane w cieście naleśnikowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki bardzo duże ziemniaki
  • 15 dag  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • olej
    Ciasto
  • 3/4 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1 łyżeczka  zmielonego kminku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Plastry boczku pokrój na połówki
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
  3. Składniki ciasta zmiksuj. Na patelni rozgrzej szklankę oleju. Każdy plasterek ziemniaka zamocz w cieście, usmaż z obu stron. Gorące układaj przemiennie z boczkiem, posypując serem.
  4. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE