Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Polędwiczki duszone z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
  • 1 opakowanie  przyprawy do mięsa duszonego
  • oliwa
  • 3 sztuki jabłka
  • rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczkę umyj, osusz, natrzyj oliwą i obficie posyp przyprawą do mięsa oraz rozmarynem. Włóż mięso do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  2. Po tym czasie obsmaż polędwiczkę z obu stron na brązowo i podlej szklanką wody.
  3. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Duś je z polędwicą przez 5 minut, delikatnie mieszając. Na koniec dopraw danie rozmarynem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE