Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki i 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki białego pieprzu
- 1 łyżeczka cebuli granulowanej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
- oliwa
- papierowe torebki do smażenia
- folia spożywcza
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie przyprawy dobrze wymieszaj. Mięso dokładnie oczyść z błon i pokrój w plastry. Umieść je pomiędzy arkuszami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Kotlety skrop oliwą.
- Każdy kawałek mięsa oprósz mieszanką przypraw, umieść w papierowych torebkach do smażenia i zamknij.
- Torebki połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku