Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki i 1/2 łyżeczki soli
3 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka cebuli granulowanej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki bazylii
1 sztuka polędwiczka wieprzowa
oliwa
papierowe torebki do smażenia
folia spożywcza
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie przyprawy dobrze wymieszaj. Mięso dokładnie oczyść z błon i pokrój w plastry. Umieść je pomiędzy arkuszami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Kotlety skrop oliwą.
- Każdy kawałek mięsa oprósz mieszanką przypraw, umieść w papierowych torebkach do smażenia i zamknij.
- Torebki połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku