Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki i 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki  białego pieprzu
  • 1 łyżeczka  cebuli granulowanej
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  bazylii
  • 1 sztuka polędwiczka wieprzowa
  • oliwa
  • papierowe torebki do smażenia
  • folia spożywcza

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie przyprawy dobrze wymieszaj. Mięso dokładnie oczyść z błon i pokrój w plastry. Umieść je pomiędzy arkuszami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Kotlety skrop oliwą.
  2. Każdy kawałek mięsa oprósz mieszanką przypraw, umieść w papierowych torebkach do smażenia i zamknij.
  3. Torebki połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE