Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki polędwiczki wieprzowe
średnie4 ząbki czosnek
duże4 łyżki musztarda
francuska5 łyżek cukier brązowy
sól
do smaku2 łyżki olej
pieprz czarny
świeżo mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Polędwiczki umyj, osusz, a następnie za pomocą ostrego noża ponacinaj w kilku miejscach na głębokość 3 cm.
- Czosnek obierz, pokrój w średniej grubości plasterki i włóż w zrobione w mięsie kieszonki. Polędwiczki oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane mięso włóż na 30 minut do lodówki.
- Mięso posmaruj musztardą francuską i delikatnie obtocz w cukrze. Płaską formę żaroodporną wysmaruj olejem i ułóż w niej mięso. Piecz przez 25 minut w 190 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku