Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki nadziewane porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polędwiczki nadziewane porem najlepiej podawać z ryżem lub ziemniakami. Do sosu powstałego podczas pieczenia warto dodać 3 łyżki śmietany oraz 150 g serka śmietankowego i doprawić według uznania.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  por
    małe
  • 2 sztuki  polędwiczka wieprzowa
    mała
  • 1/2 szklanki  bulion warzywny
  • 300 g  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem. W każdej zrób wzdłuż nacięcie tak, by powstała kieszonka.
  2. Pory dokładnie oczyść, odetnij korzonki i zewnętrzne liście. W nacięciach polędwiczek umieść po 1 porze.
  3. Polędwiczki zwiąż nicią kuchenną, po czym zrumień ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
  4. Polędwiczki w formie zalej gorącym bulionem i przykryj. Piecz 45 minut w 180 st. C. Po tym czasie powstały sos wylej z naczynia. Piekarnik wyłącz i jeszcze na kilka minut włóż do niego mięso.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE