Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Danie podajemy z ulubionym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  polędwiczki wieprzowe
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 sztuka  papryczka piri piri
  • 1/2 szklanki  woda mineralna
  • oliwa
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  kminek
    zmielone ziarna
  • 1/2 łyżeczki  imbir
    mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 centymetry grubości, lekko ugniatamy w dłoniach, odstawiamy w chłodne miejsce.
  2. Posiekane niezbyt drobno cebule i dokładnie rozdrobniony czosnek podsmażamy, dodajemy całą papryczkę, smażymy przez 2 minuty.
  3. Na to kładziemy plastry polędwiczki oprószone solą i kminkiem, smażymy na dużym ogniu, aż mięso zmieni barwę.
  4. Całość zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy, mieszając, nie dłużej niż przez 5 minut.
  5. Dłuższe trzymanie na ogniu spowoduje, że mięso nieco stwardnieje.
  6. Odrzucamy papryczkę.



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE