Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
2 sztuki wieprzowe polędwiczki
1 sztuka kabaczek
1 sztuka cebula
kilka gałązek natki pietruszki
kilka gałązek koperku
sól
vegeta
mąka
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Następnie oprósz mięso mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju. Usmażone polędwiczki przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i podduś przez 20 minut.
- Cebulę i kabaczka obierz. Kabaczka pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Pietruszkę oraz koperek umyj, osusz i posiekaj. Dodaj wszystkie warzywa do duszącej się polędwiczki i duś kolejne 30 minut. Dopraw do smaku, dodaj pietruszkę oraz koperek i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!