Dzisiaj jest: Niedziela, 29.01.2023 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Polędwiczki wieprzowe z kabaczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki wieprzowe polędwiczki
  • 1 sztuka kabaczek
  • 1 sztuka cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • vegeta
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Następnie oprósz mięso mąką i podsmaż na rozgrzanym oleju. Usmażone polędwiczki przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i podduś przez 20 minut.
  2. Cebulę i kabaczka obierz. Kabaczka pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Pietruszkę oraz koperek umyj, osusz i posiekaj. Dodaj wszystkie warzywa do duszącej się polędwiczki i duś kolejne 30 minut. Dopraw do smaku, dodaj pietruszkę oraz koperek i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE