Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
3 sztuki polędwiczki wieprzowe
250 g kaszki kuskus
1 łyżka musztardy rosyjskiej
1 pęczek natki pietruszki
1/2 sztuki pęczka mięty
2 sztuki pomidory
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 kostka bulionowa
5 łyżek oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj musztardą oraz pieprzem. Następnie podsmaż mięso na rozgrzanym oleju, przełóż na blaszkę i piecz 20 minut w 170 st. C.
- Kuskus przygotuj razem z kostką bulionową. Gdy napęcznieje wymieszaj go widelcem.
- Pomidory obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Zioła opłucz i drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i podsmaż na nim pokrojone paprykę oraz cebulę. Następnie dodaj kuskus, oprósz pieprzem i dodaj zioła oraz pomidory. Wymieszaj.
- Upieczone polędwiczki pokrój w plastry i podawaj z kaszą.
Źródło przepisu: Poradnik domowy