Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Polędwiczki zapiekane z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winnych jabłek
  • 1 łyżka  masła
  • 600 g  polędwiczek wieprzowych
  • 150 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, pokrój w poprzek na plastry i podsmaż na rozgrzanym maśle na jasnozłoty kolor.
  2. Polędwiczki pokrój w 2-centymetrowe plastry. W środku każdego plastra zrób do połowy nacięcie. We wszystkie tak powstałe kieszonki włóż po kawałku boczku i posyp każdą porcję pieprzem.
  3. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Oprósz je solą, pieprzem i obłóż jabłkami. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE