Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki zapiekane z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winnych jabłek
  • 1 łyżka  masła
  • 600 g  polędwiczek wieprzowych
  • 150 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, pokrój w poprzek na plastry i podsmaż na rozgrzanym maśle na jasnozłoty kolor.
  2. Polędwiczki pokrój w 2-centymetrowe plastry. W środku każdego plastra zrób do połowy nacięcie. We wszystkie tak powstałe kieszonki włóż po kawałku boczku i posyp każdą porcję pieprzem.
  3. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Oprósz je solą, pieprzem i obłóż jabłkami. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE