Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomarańczowe pieczone żeberka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  żeberek wieprzowych
  • 1 sztuka słoik dżemu pomarańczowego
  • 2 sztuki pomarańcze
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1 szklanka  ostrego keczupu
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 4 łyżki  oleju
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany tymianek. Następnie dodaj dżem, keczup i szczyptę tymianku. Powoli zagotuj, a następnie zdejmij z ognia.
  2. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim żeberka. Przełóż je do garnka z dżemem i dokładnie wymieszaj. Odstaw na godzinę.
  3. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i ułóż w nim żeberka. Między nimi połóż obrane cząstki pomarańczy. Piecz 80 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE