Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z kurczaka
podwójny - 1 puszka pomidory
krojone - 1 szklanka ryż
- 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka cebula
- 1 garść natka pietruszki
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1/2 szklanki groszek zielony
mrożony - 4 łyżki olej
- 2.5 szklanki bulion
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojonego w kostkę kurczaka. Smaż razem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Podlej wszystko 1/2 szklanki bulionu, dodaj groszek i duś jeszcze 10 minut. Następnie dodaj pomidory oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Duś jeszcze 5 minut.
- Ryż ugotuj w 2 szklankach bulionu. Odcedź, dodaj do warzyw i mięsa. Wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyslij przepis