Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk pomidorów
- 1 sztuka puszka groszku konserwowego
- 3 sztuki parówki
- 150 g żółtego sera
- 2-3 łyżki majonezu
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ uważając, by nie uszkodzić ścianek. Środek lekko oprósz solą i pieprzem.
- Ustaw pomidory na ręczniku papierowym otworem do dołu, by pozbyć nadmiaru soku.
- Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, natkę pietruszki posiekaj. Groszek odcedź z zalewy.
- Parówki zmiel w maszynce do mięsa. Odłóż 3 łyżki sera, a pozostałe składniki wymieszaj. Dopraw do smaku, dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
- Gotowym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Wierzch posyp odłożonym startym serem. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka