Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidory faszerowane parówkami i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk pomidorów
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 3 sztuki parówki
  • 150 g  żółtego sera
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ uważając, by nie uszkodzić ścianek. Środek lekko oprósz solą i pieprzem.
  2. Ustaw pomidory na ręczniku papierowym otworem do dołu, by pozbyć nadmiaru soku.
  3. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, natkę pietruszki posiekaj. Groszek odcedź z zalewy.
  4. Parówki zmiel w maszynce do mięsa. Odłóż 3 łyżki sera, a pozostałe składniki wymieszaj. Dopraw do smaku, dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
  5. Gotowym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Wierzch posyp odłożonym startym serem. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE