Dzisiaj jest: Sobota, 12.06.2021 Imieniny: Jana i Onufrego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pomidory nadziewane mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pomidory nadziewane mięsem to przepis na smaczne i oryginalne danie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  pomidory
  • 200 g  mięso mielone
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 100 g  ser bryndza
  • 100 g  ryż
    ugotowany
  • 1/2 łyżeczki  tymianek
  • 1/2 łyżeczki  rozmaryn
  • 3 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 200 ml  bulion warzywny
  • masło
    do formy
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz. Wierzchy odkrój i delikatnie wydrąż miąższ.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej mięso mielone przez 8 minut, stale mieszając.
  3. Dymki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobno pokrój. Bryndzę pokrusz, wymieszaj z ryżem, rozmarynem, tymiankiem i dymką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec połącz z mięsem.
  4. Pomidory wypełnij farszem i zakryj odkrojonymi czubkami. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Podlej bulionem i piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Zobacz więcej na temat:

pomidoryprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE