Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2024 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z fasoli i kiełbasy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbasek np. śląskich
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój na drobne kawałki i podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę. Smaż mieszając, by kiełbasa ładnie się zrumieniła.
  2. Fasolę osącz na sitku i przepłucz pod bieżącą wodą.
  3. Fasolę, pomidory i koncentrat pomidorowy włóż do garnka i gotuj na małym ogniu około 10 minut.
  4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dopraw, wymieszaj i zagotuj.
  5. Gotowe danie podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE