Dzisiaj jest: Niedziela, 09.08.2020 Imieniny: Romana i Romualda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Potrawka z fasoli i kiełbasy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbasek np. śląskich
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój na drobne kawałki i podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę. Smaż mieszając, by kiełbasa ładnie się zrumieniła.
  2. Fasolę osącz na sitku i przepłucz pod bieżącą wodą.
  3. Fasolę, pomidory i koncentrat pomidorowy włóż do garnka i gotuj na małym ogniu około 10 minut.
  4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dopraw, wymieszaj i zagotuj.
  5. Gotowe danie podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE