Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Potrawka z fasoli i kiełbasy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbasek np. śląskich
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój na drobne kawałki i podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę. Smaż mieszając, by kiełbasa ładnie się zrumieniła.
  2. Fasolę osącz na sitku i przepłucz pod bieżącą wodą.
  3. Fasolę, pomidory i koncentrat pomidorowy włóż do garnka i gotuj na małym ogniu około 10 minut.
  4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dopraw, wymieszaj i zagotuj.
  5. Gotowe danie podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE