Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
6 sztuk kiełbasek np. śląskich
2 sztuki czerwone cebule
1 sztuka puszka fasoli
1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skóry
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
ostra papryka
słodka papryka
pieprz
sól
1 łyżka oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę pokrój na drobne kawałki i podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę. Smaż mieszając, by kiełbasa ładnie się zrumieniła.
- Fasolę osącz na sitku i przepłucz pod bieżącą wodą.
- Fasolę, pomidory i koncentrat pomidorowy włóż do garnka i gotuj na małym ogniu około 10 minut.
- Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dopraw, wymieszaj i zagotuj.
- Gotowe danie podawaj ze świeżym pieczywem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka