Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z indyka z dynią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z indyka
  • 1/2 sztuki puszki groszku
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1/2 kg  dyni
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 sztuka mała puszka pomidorów
  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka pokrój w kostkę. Marchewkę i dynię obierz. Marchew pokrój w słupki. Dynię oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj. Groszek i fasolę odsącz z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  2. Mięso podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj cebulę, dynię, marchew oraz kapustę. Podsmaż wszystko razem. Następnie podlej bulionem i duś, aż warzywa zmiękną.
  3. Dodaj groszek z fasolą, 1/2 natki pietruszki i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i chwilę wszystko podgotuj.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pozostałą natką pietruszki. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE