Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g fileta z indyka
- 1/2 sztuki puszki groszku
- 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
- 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
- 1/2 kg dyni
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka marchewka
- 1 szklanka bulionu
- 1 sztuka mała puszka pomidorów
- 2 sztuki torebki ryżu
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Indyka pokrój w kostkę. Marchewkę i dynię obierz. Marchew pokrój w słupki. Dynię oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj. Groszek i fasolę odsącz z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
- Mięso podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj cebulę, dynię, marchew oraz kapustę. Podsmaż wszystko razem. Następnie podlej bulionem i duś, aż warzywa zmiękną.
- Dodaj groszek z fasolą, 1/2 natki pietruszki i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i chwilę wszystko podgotuj.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pozostałą natką pietruszki. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis