Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Potrawka z kiełbasą i parówkami w sosie słodko-kwaśnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk  parówki
  • 150 g  kiełbasa
  • 3 sztuki  cebula
  • 200 g  groszek konserwowy
  • 200 g  kukurydza konserwowa
  • 1 opakowanie  sos słodko-kwaśny
  • 2 łyżki  żółty ser
    starty
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 łyżka  olej
  • 1 opakowanie  makaron

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodaj pokrojone w plasterki parówki i kiełbasę. Smaż razem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie dorzuć kukurydzę i groszek, wymieszaj. Wlej sos, przykryj i duś przez 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem i posyp startym serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE