Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
500 g leśne grzyby
odgotowane1 sztuka cebula
200 g gotowana szynka
2 łyżki masło
1 łyżeczka mąka pszenna
1 szklanka bulion
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżeczka ostra papryka
mielona1 szczypta pieprz
świeżo zmielony1 szczypta sól
3 łyżki natka pietruszki
posiekana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Do cebuli dodaj grzyby, szynkę, posyp mąką i papryką. Podlej wszystko bulionem, dokładnie wymieszaj.
- Potrawkę przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut. Przed podaniem wymieszaj z zieleniną.
Źródło przepisu: Moja kuchnia