Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Potrawka z leśnych grzybów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  leśne grzyby
    odgotowane
  • 1 sztuka  cebula
  • 200 g  gotowana szynka
  • 2 łyżki  masło
  • 1 łyżeczka  mąka pszenna
  • 1 szklanka  bulion
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  ostra papryka
    mielona
  • 1 szczypta  pieprz
    świeżo zmielony
  • 1 szczypta  sól
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Do cebuli dodaj grzyby, szynkę, posyp mąką i papryką. Podlej wszystko bulionem, dokładnie wymieszaj.
  3. Potrawkę przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut. Przed podaniem wymieszaj z zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE