Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
500 g mięsa mielonego
1 sztuka jajko
bułka tarta
1 sztuka cebula
2 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
1 sztuka mały seler
1 sztuka por
10 łyżek kaszy jęczmiennej
1 kostka rosołowa
natka pietruszki
sól
pieprz
jarzynka
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, posiekaną cebulę, odrobinę bułki tartej, sól, pieprz oraz jarzynkę i wyrób na jednolitą masę. Z mięsa formuj pulpety i wrzucaj na gotującą się wodę.
- Obierz marchew, pietruszkę oraz seler i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por pokrój w piórka. Wrzuć warzywa do garnka. Dodaj kostkę rosołową, jarzynkę, sól i pieprz.
- Gdy warzywa będą miękkie wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!