Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z pulpetami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka mały seler
  • 1 sztuka por
  • 10 łyżek  kaszy jęczmiennej
  • 1 kostka  rosołowa
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • jarzynka

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, posiekaną cebulę, odrobinę bułki tartej, sól, pieprz oraz jarzynkę i wyrób na jednolitą masę. Z mięsa formuj pulpety i wrzucaj na gotującą się wodę.
  2. Obierz marchew, pietruszkę oraz seler i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por pokrój w piórka. Wrzuć warzywa do garnka. Dodaj kostkę rosołową, jarzynkę, sól i pieprz.
  3. Gdy warzywa będą miękkie wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE