Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z ziemniaków i parówek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  parówek
  • 4 sztuki duże ziemniaki (500g)
  • 2 sztuki pory
  • 250 g  śmietany 12%
  • 100 g  chrzanu
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. W tym czasie pokrój parówki i oczyszczone pory. Śmietanę wymieszaj z chrzanem, przypraw pieprzem.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż parówki, dodaj plasterki porów, potem ugotowane ziemniaki, smaż razem przez 5 minut.
  3. Następnie wlej śmietanę z chrzanem, podgrzewaj przez 2 minuty, aż sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę i pieprz.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE