Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 łyżki mąki
- 500 g mięsa drobiowego
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka czerstwa bułka
- 1 sztuka jajko
- sól
- Sos
- 50 g masła
- 50 g mąki
- 2 łyżki koperku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso zmiel razem z cebulą i namoczoną oraz odciśniętą bułką. Dodaj jajko i szczyptę soli. Całość mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa uformuj małe pulpeciki, obtocz je w mące i wrzucaj na osolony wrzątek. Pulpeciki gotuj na małym ogniu do miękkości.
- Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj do wywaru pozostałego po pulpecikach i zagotuj. Dodaj posiekany koperek, sól oraz pieprz. Pulpeciki polej powstałym sosem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników