Dzisiaj jest: Środa, 17.08.2022 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pulpeciki drobiowe w sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  mąki
  • 500 g  mięsa drobiowego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1 sztuka jajko
  • sól
    Sos
  • 50 g  masła
  • 50 g  mąki
  • 2 łyżki  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel razem z cebulą i namoczoną oraz odciśniętą bułką. Dodaj jajko i szczyptę soli. Całość mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa uformuj małe pulpeciki, obtocz je w mące i wrzucaj na osolony wrzątek. Pulpeciki gotuj na małym ogniu do miękkości.
  2. Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj do wywaru pozostałego po pulpecikach i zagotuj. Dodaj posiekany koperek, sól oraz pieprz. Pulpeciki polej powstałym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE