Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
- 500 g mięso mielone drobiowe
- 2 łyżki kasza manna
- 500 ml przecier pomidorowy
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżka oliwa
- 1 łyżka masło
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - cukier
do smaku - oregano
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie i maśle. Następnie zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i 1,5 szklanki wody. Dopraw do smaku i zagotuj.
- Mięso przełóż do miski. Dodaj kaszę mannę, dopraw do smaku i wymieszaj. Uformuj pulpeciki, wkładaj po jednym do sosu i gotuj częściowo przykryte przez 20 minut. Nie mieszaj pulpecików, póki nie staną się brązowe.
Źródło przepisu: Moje smaki życia