Dzisiaj jest: Czwartek, 05.12.2024 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpeciki z grzybami i suszonymi pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Pulpeciki
  • 50 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 3 łyżki  bułki tartej + do obtoczenia
  • 4 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 szczypta  suszonego czosnku
  • 1 szczypta  białego pieprzu
    Farsz
  • grzyby suszone
  • 4 sztuki suszone pomidory
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • suszona bazylia
  • suszony tymianek
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
    Dodatkowo
  • 125 ml  białego wina
  • 50 ml  śmietanki 30%
  • vegeta
  • mała marchewka

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Grzyby ugotuj i zmiel razem z cebulą. Masło wymieszaj ze szczypiorkiem, papryką, łyżką koperku i grzybami z cebulą. Dodaj posiekane suszone pomidory i przyprawy.
  2. Pulpeciki: Mięso wyrób z bułką tartą, śmietaną, solą, czosnkiem i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formuj małe pulpeciki, do środka włóż wcześniej przygotowany farsz. Pulpeciki obtaczaj w bułce tartej i smaż na średnim ogniu na złoto przez ok. 5 minut, często odwracając.
  3. Następnie pulpeciki włóż do wrzącej wody, dodaj odrobinę vegety, resztę koperku i startą marchewkę. Duś 20 minut. Wlej wino i śmietankę.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE