Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpeciki ze szpinakowym farszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Pulpety
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 35 dag  mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego
  • mleko
  • posiekana cebula
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 sztuka jajko
  • 10 dag  pieczarek
    Farsz
  • 2 ząbki  czosnku
  • 20 dag  mrożonego szpinaku
  • 1 łyżeczka  masła
    Dodatkowo
  • 200 ml  śmietanki 30%
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • 2 sztuki pokrojone w kostkę marchewki
  • 10 dag  mozzarelli
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Szpinak ze zmiażdżonym czosnkiem podsmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  2. Pulpety: Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Pieczarki posiekaj i podsmaż z cebulą na oleju. Wymieszaj z bułką, mięsem, jajkiem i musztardą z majonezem. Dopraw. Z powstałej masy formuj pulpety. Nadziej je farszem i pokrojoną mozzarellą.
  3. Pulpety oprósz mąką, zrumień ze wszystkich stron na oleju, a następnie duś w bulionie z marchewką, zabiel śmietanką i zagęszczoną mąką.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE