Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2024 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pulpety z białej kiełbasy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pulpety z białej kiełbasy można podawać z ziemniakami lub kaszą. Jest to danie łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kiełbasa biała
  • 1/2 sztuki  bułka
    czerstwa
  • 1 szklanka  mleko
  • 1 sztuka  jajka
  • 2 łyżki  mąka
  • 500 ml  bulion
  • 150 g  śmietana kremówka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w mleku, odstaw. Mięso wyciśnij z kiełbasy. Dodaj odciśniętą bułkę i wbij jajko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób na jednolitą masę. Z powstałej masy formuj pulpeciki. Następnie obtocz je w mące.
  3. Do bulionu dodaj kremówkę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Ostrożnie wrzucaj pulpety i gotuj przez 20 minut.
  4. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj i dodaj do sosu. Klopsiki wyjmij.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE