Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pulpety zapiekane w sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 70 dag  mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 sztuka cebula
  • mąka
  • 1 główka  czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • olej
  • vegeta
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag  przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 30 dag  startego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Mieso wymieszaj z jajkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Dopraw do smaku. Uformuj pulpety, obtocz je w mące i zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Przecier zalej 1/2 l wrzątku. Zagotuj. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką, dopraw. Tak przygotowanym sosem zalej pulpety. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie posyp startym serem i piecz jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE