Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
70 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 sztuka cebula
mąka
1 główka czosnku
2 sztuki jajka
olej
vegeta
majeranek
sól
pieprz
20 dag przecieru pomidorowego
1/2 szklanki śmietany 12%
30 dag startego żółtego sera
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mieso wymieszaj z jajkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Dopraw do smaku. Uformuj pulpety, obtocz je w mące i zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Przecier zalej 1/2 l wrzątku. Zagotuj. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką, dopraw. Tak przygotowanym sosem zalej pulpety. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie posyp startym serem i piecz jeszcze 15 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!