Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:


Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka cebula
400 g mięso mielone
z indyka
200 ml przecier pomidorowy
2 łyżki olej rzepakowy
250 g ravioli
z warzywami
2 garści bazylia
listki
1 szczypta gałka muszkatołowa
sól
do smaku
pieprz
do smaku
cukier
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso i smaż je ciągle mieszając.
- Podsmażone mięso przełóż do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i dopraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem i cukrem. Następnie duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec dodaj posiekaną bazylię.
- Ravioli ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ciepłe pierożki podawaj polane sosem mięsno-pomidorowym.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!