Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
200 g białego ryżu
2-3 sztuki parówki drobiowe
zielone oliwki
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka żółta papryka
ser mozzarella
sól
pieprz
bazylia
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Parówki pokrój w dość grube plasterki. Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż parówki z papryką.
- Ryż rozłóż na talerze, a w środku ułóż usmażone papryki i parówki. Udekoruj oliwkami oraz kawałkami mozzarelli. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka