Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Risotto po polsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  białego ryżu
  • 2-3 sztuki parówki drobiowe
  • zielone oliwki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • ser mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Parówki pokrój w dość grube plasterki. Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż parówki z papryką.
  2. Ryż rozłóż na talerze, a w środku ułóż usmażone papryki i parówki. Udekoruj oliwkami oraz kawałkami mozzarelli. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE