Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
100 g pieczarek
50 g kurek
1 sztuka cebula
60 g ziołowego sera camembert
suszone pomidory
przyprawa do drobiu
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurki i pieczarki oczyść, umyj. Cebulę obierz. Wszystko pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Filet z kurczaka pokrój na cieńsze płaty. Na desce rozłóż pierwszy płat, oprósz przyprawą do drobiu, ułóż suszone pomidory, warstwę grzybów z cebulą i plasterki sera camembert. Przykryj drugim płatem piersi kurczaka.
- Uformuj roladę, boki płatów podwijając do wewnątrz. Całość posyp jeszcze raz przyprawą do drobiu i szczelnie owiń folią aluminiową. Roladę włóż do piekarnika i piecz 40 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka