Dzisiaj jest: Piątek, 20.05.2022 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rolada drobiowo-pieczarkowa z ciasta francuskiego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka z rosołu
  • 250 g  pieczarek
  • 150 g  żółtego sera
  • 1/2 sztuki pęczka pietruszki
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 2 sztuki dymki
  • 1 sztuka jajko
  • tymianek
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na nim dymkę, a następnie dodaj pieczarki.
  2. Kości obierz z mięsa. Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do pieczarek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podsmaż, mieszając i odstaw.
  3. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
  4. Ciasto francuskie rozwiń i na nim farsz drobiowo-pieczarkowy. Posyp serem i natką. Następnie zwiń ciasto formując roladę. Końcówki sklej, by farsz nie wypływał podczas pieczenia.
  5. Żółtko jajka roztrzep i posmaruj nim roladę. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE