Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada schabowa z papryką, szpinakiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2 kg  schabu
  • 45 dag  mrożonego szpinaku
  • 3 sztuki duże różnokolorowe papryki
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 1-1.5 łyżeczek  sosu sojowego
  • 2 łyżeczki  miodu
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Schab oczyść, natnij wzdłuż, by powstał jeden płat. Rozbij mięso.
  2. Szpinak rozmroź, podsmaż z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Maksymalnie odparuj tak, by szpinak był suchy. Papryki przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.
  3. Mięso dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż szpinak, zostawiając 2-centymetrowy brzeg. Na szpinaku ułóż wzdłuż połówki papryk.
  4. Ugotowane jajka włóż do środka papryk i przykryj pozostałymi połówkami. Ostrożnie, ale bardzo ściśle, zwiń mięso w roladę.
  5. Schab mocno obwiąż sznurkiem, a następnie krótko obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju, często obracając.
  6. Z musztardy, sosu sojowego i miodu przygotuj glazurę. Roladę polej połową glazury, przełóż na blachę. Piecz 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. W czasie pieczenia podlewaj mięso od czasu do czasu pozostałą glazurą.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE