Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg schabu
5 sztuk jajek
30 dag pieczarek
kilka gałązek natki pietruszki
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
5 dag żółtego sera
tłuszcz do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab przetnij wzdłuż tak, by powstał jeden duży płat. Oprósz mięso solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w grube plasterki i duś na rozgrzanym tłuszczu. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Jajka, pieczarki, żółty ser i natkę pietruszki delikatnie wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem.
- Farsz nałóż na środek schabu, zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową lub zwiąż sznurkiem. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem pokrój w plastry.
Źródło przepisu: przyślij przepis!