Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
- 1 sztuka papryka
- 450 g pieczarek
- olej
- sól
- pieprz
- Ciasto
- 1 szklanka majonezu
- 5 sztuk jajek
- 350 g sera żółtego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, oprósz solą i podduś na rozgrzanym oleju. Paprykę oczyść z nasion, umyj i pokrój w cienkie paski.
- Jajka ubij. Dodaj majonez i starty ser. Wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 30 minut w 180 st. C.
- Gdy ciasto wystygnie, wyłóż na nie doprawioną i lekko rozbitą pierś z kurczaka. Następnie ułóż pieczarki i paprykę.
- Zwiń ciasto w rulon i owiń papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka