Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
1 sztuka papryka
450 g pieczarek
olej
sól
pieprz
- Ciasto
1 szklanka majonezu
5 sztuk jajek
350 g sera żółtego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, oprósz solą i podduś na rozgrzanym oleju. Paprykę oczyść z nasion, umyj i pokrój w cienkie paski.
- Jajka ubij. Dodaj majonez i starty ser. Wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 30 minut w 180 st. C.
- Gdy ciasto wystygnie, wyłóż na nie doprawioną i lekko rozbitą pierś z kurczaka. Następnie ułóż pieczarki i paprykę.
- Zwiń ciasto w rulon i owiń papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka