Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 3 sztuki indyk
golonki - 3 plastry szynka
- 200 g filet z kurczaka
- 1 sztuka marchew
mała - 1/2 sztuki cukinia
- 5 łyżek powidła
z czekoladą - 5 łyżek przyprawa do kurczaka
staropolska - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Golonki oczyść z kości, a mięso rozbij na duże płaty. Oprósz je solą oraz przyprawą do drobiu.
- Marchew obierz, zetrzyj na tarce i podsmaż na patelni do miękkości. Cukinię umyj, obierz i również zetrzyj na tarce. Filet z kurczaka umyj, osusz, posiekaj i wymieszaj z cukinią i marchwią.
- Indyka posmaruj, po stronie bez skóry, powidłami. Następnie rozłóż plastry szynki i ułóż na niej farsz z kurczaka i warzyw.
- Zroluj płaty mięsa formując roladę. Obwiąż ją nitką i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie przełóż roladę do brytfanny i piecz 40 minut w 160 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka