Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g mięsa z piersi indyka
- 200 g kurek
- 100 g fasolki szparagowej
- 50 g sera gouda
- 2 łyżki oleju
- tymianek
- oregano
- sól
- biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Oprósz solą oraz pieprzem.
- Grzyby i fasolkę lekko obgotuj w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z grzybami oraz fasolką. Przygotowany farsz rozłóż na płacie mięsa. Posyp posiekanymi ziołami. Mięso zwiń formując roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
- Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj olejem. Piecz godzinę w 190 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia