Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada z indyka faszerowana kurkami i fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  mięsa z piersi indyka
  • 200 g  kurek
  • 100 g  fasolki szparagowej
  • 50 g  sera gouda
  • 2 łyżki  oleju
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Grzyby i fasolkę lekko obgotuj w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z grzybami oraz fasolką. Przygotowany farsz rozłóż na płacie mięsa. Posyp posiekanymi ziołami. Mięso zwiń formując roladę i obwiąż bawełnianą nicią.
  3. Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj olejem. Piecz godzinę w 190 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE