Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rolada z indyka faszerowana morelami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi z indyka
  • 250 g  suszonych moreli
  • 60 g  miodu
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie warstwy folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Posmaruj mięso musztardą wymieszaną z miodem (zostaw 3 łyżeczki do nasmarowania wierzchu). Oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  2. Suszone morele pokrój na połówki, ułóż bliżej dłuższego boku rolady i zwiń ją ściśle, po czym owiń bawełnianą nicią. Na wierzchu rozsmaruj pozostałą musztardę z miodem.
  3. Naczynie wysmaruj oliwą. Włóż roladę i skrop ją resztą oliwy. Piecz 60 minut w 180 st. C. Na 15 minut przed końcem pieczenia przykryj mięso folią aluminiową. Po wyjęciu posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE