Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka pierś z indyka o wadze 1300 g
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki zielonej papryki
1/2 sztuki żółtej papryki
4 plastry żółtego sera
garść liści szpinaku
oliwa
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z indyka rozetnij wzdłuż, aby powstał jeden duży płat. Rozbij go tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem.
- Szpinak oczyść z łodyg, umyj, osusz. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski.
- Na mięsie rozłóż szpinak, plastry żółtego sera oraz słupki papryki. Zwiń mięso formując roladę, obwiąż ją ciasno bawełnianą nicią. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem. Przełóż roladę do brytfanny i skrop oliwą. Piecz godzinę w 200 st. C, od czasu do czasu podlewając wodą.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia