Dzisiaj jest: Piątek, 17.01.2025 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada z indyka z papryką i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka o wadze 1300 g
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 4 plastry  żółtego sera
  • garść liści szpinaku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z indyka rozetnij wzdłuż, aby powstał jeden duży płat. Rozbij go tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Szpinak oczyść z łodyg, umyj, osusz. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski.
  3. Na mięsie rozłóż szpinak, plastry żółtego sera oraz słupki papryki. Zwiń mięso formując roladę, obwiąż ją ciasno bawełnianą nicią. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem. Przełóż roladę do brytfanny i skrop oliwą. Piecz godzinę w 200 st. C, od czasu do czasu podlewając wodą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE