Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 15 dag pieczarek
- 10 dag żółtego sera
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki jajka
- 1 sztuka czerstwa bułka
- słodka mielona papryka
- sól
- musztarda
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab rozetnij wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Rozbij i natrzyj przyprawami.
- Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i razem z jajkami oraz namoczoną odciśniętą bułką dodaj do mięsa mielonego. Dopraw do smaku.
- Wyrób wszystko na jednolitą masę. Wyłóż na schab. Na wierzchu ułóż pokrojony w paski ser.
- Schab zwiń formując roladę, obwiąż mięso sznurkiem. Wierzch rolady posmaruj musztardą. Piecz 60 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!