Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Roladki cielęce z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 5 sztuk cienkich sznycli cielęcych
  • musztarda francuska
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 łyżeczka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. Sznycle rozbij, oprósz solą oraz pieprzem, posmaruj musztardą i posyp koperkiem.
  2. Na środek każdego plastra połóż po jajku i owiń je ciasno mięsem. Dobrze zepnij wykałaczkami i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Pod koniec smażenia dodaj łyżeczkę masła. Podawaj na gorąco z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE