Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki drobiowe z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa mielonego drobiowego
  • 10 dag  rokpola
  • 5 dag  startego parmezanu
  • 4-5 łyżek  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 3-4 łyżki  marynowanych czarnych oliwek bez pestek
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 6-8 łyżek  oliwy ziołowej
  • sok z cytryny
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone wymieszaj ze startym na tarce rokpolem, parmezanem, drobno posiekanymi oliwkami, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Cukinię umyj, osusz, odetnij końce i pokrój na 5-centymetrowe słupki. Skrop je sokiem z cytryny, posyp ziołami, solą i pieprzem.
  3. Z masy mięsnej uformuj kotleciki. Na każdym połóż 3-4 słupki cukinii i zwiń formując podłużne kiełbaski. Posmaruj oliwą.
  4. Roladki ułóż na tackach do grillowania. Piecz 30 minut, często obracając i smarując oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE