Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki podwójne filety z kurczaka
2 sztuki małe oscypki
2 łyżki masła
2 łyżki konfitury żurawinowej
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
1 sztuka jajko
3 łyżki oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety podziel na cztery porcje. Każdy kawałek zawiń najpierw w folię spożywczą, a następnie rozbij na cienki płat.
- Dopraw mięso solą oraz pieprzem i posmaruj masłem.
- Oscypki pokrój w plasterki. Na każdym płacie mięsa ułóż plasterki oscypka i posmaruj je żurawiną.
- Zwiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka