Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki indycze z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 plastry  piersi z indyka
  • 4 plastry  szynki
  • 4 sztuki polędwiczki z kurczaka
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
  • 1/2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 sztuki torebki ryżu
  • sól
  • biały pieprz
  • słodka papryka
  • 1 łyżka  ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • kilka wykałaczek

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry mięsa umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Na środek każdego kotleta połóż plaster szynki, a na niej pasek piersi kurczaka, oprószony słodką papryką. Zwiń ciasno roladki i zepnij wykałaczkami.
  2. Roladki obsmaż na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie zmniejsz ogień i smaż pod przykryciem jeszcze 15 minut.
  3. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz i wymieszaj z pozostałą natką pietruszki.
  4. Połowę odsączonych z zalewy brzoskwiń zmiksuj na gładki mus. Pozostałe brzoskwinie pokrój. Roladki zalej winem i 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń. Dodaj mus z brzoskwiń i gotuj wszystko przez 5 minut.
  5. Wyjmij roladki i zabezpiecz przed wystygnięciem. Sos podgotuj, by zgęstniał. Dopraw do smaku musztardą, sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Dodaj pokrojone brzoskwinie.
  6. Roladki pokrój w plasterki i podawaj z ryżem, udekorowane brzoskwiniami i polane sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE