Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
8 sztuk sznycli z indyka
4 sztuki garści ogórecznika lekarskiego
5 dag twarogu lub ricotty
5 dag fety
5 dag startego żółtego sera
5 łyżek masła
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
curry
papryka
imbir
50 ml śmietanki
1 sztuka serek topiony
1.5 łyżek mąki
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sznycle z indyka rozbij lekko z obu stron i natrzyj przyprawami. Odstaw, by przeszły ich zapachem.
- Ogórecznik umyj, osusz. Rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż na nim pokrojony czosnek, a po chwili dodaj pokrojone liście ogórecznika. Chwilę podsmażaj i zdejmij z ognia. Dodaj sery, sól i gałkę. Mieszaj. Farsz rozłóż na sznyclach, zwiń i zepnij wykałaczkami.
- W naczyniu żaroodpornym ułóż roladki, dodaj oliwę i pozostałe masło, podlej wodą. Piecz 40 minut w 180-200 st. C.
- Sos śmietanowy: W 1 szklance sosu z pieczenia mięsa rozpuść serek topiony i śmietankę. Zagęść sos mąką, zagotuj. Polej upieczone roladki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!