Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Roladki indycze z farszem z fety i ogórecznika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk sznycli z indyka
  • 4 sztuki garści ogórecznika lekarskiego
  • 5 dag  twarogu lub ricotty
  • 5 dag  fety
  • 5 dag  startego żółtego sera
  • 5 łyżek  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • curry
  • papryka
  • imbir
  • 50 ml  śmietanki
  • 1 sztuka serek topiony
  • 1.5 łyżek  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle z indyka rozbij lekko z obu stron i natrzyj przyprawami. Odstaw, by przeszły ich zapachem.
  2. Ogórecznik umyj, osusz. Rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż na nim pokrojony czosnek, a po chwili dodaj pokrojone liście ogórecznika. Chwilę podsmażaj i zdejmij z ognia. Dodaj sery, sól i gałkę. Mieszaj. Farsz rozłóż na sznyclach, zwiń i zepnij wykałaczkami.
  3. W naczyniu żaroodpornym ułóż roladki, dodaj oliwę i pozostałe masło, podlej wodą. Piecz 40 minut w 180-200 st. C.
  4. Sos śmietanowy: W 1 szklance sosu z pieczenia mięsa rozpuść serek topiony i śmietankę. Zagęść sos mąką, zagotuj. Polej upieczone roladki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE