Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki koperkowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki koperkowe najlepiej podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub ryżem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  filet z kurczaka
  • 1 pęczek  koperek
  • czosnek granulowany
    do smaku
  • 1/2 łyżki  mąka
  • 3 łyżki  śmietana
    18%
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 łyżki  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z kurczaka rozbij na desce. Połowę koperku posiekaj, a resztę odłóż. Mięso obtocz ze wszystkich stron w czosnku, soli i posiekanym koperku.
  2. Filety zwiń w roladki i zepnij je wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim roladki z każdej strony. Następnie zalej je 1/2 szklanki wody i duś przez 15 minut.
  3. Z roladek wyjmij wykałaczki. Śmietanę wymieszaj z 1/3 szklanki wody. Dodaj mąkę i wymieszaj. Powstały sos wlej do garnka, w którym dusiły się roladki.
  4. Pozostały koperek posiekaj i dodaj do sosu. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe roladki podawaj polane sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

roladkiprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE